UPS service och underhåll
 

Service
Eurotech AB erbjuder service och support via vår serviceavdelning som består av 6 st egna fabriksutbildade UPS-ingenjörer som är specialiserade och enbart jobbar med service och förebyggande service, batteribyten, driftsättning och utbildning av UPS-system. Vi övervakar även UPS och loggar regelbundet händelser för att erhålla optimal driftsäkerhet. Vi har eget komplett reservdelslager och lagerför UPS upp till 100kVA som borgar för mycket snabba åtgärder och leveranstider.

 

 
 

Varför service på UPS?
En UPS kan jämföras med en bil där säkerhet och kraftöverföring är gemensamma nämnare. Genom att regelbundet serva din UPS, ökar man livslängden, ökar driftsäkerheten och slipper onödiga överraskningar när man behöver UPS-systemet vid t.ex. ett strömavbrott

Tekniska prestanda har förbättrats och mjukvarufunktionalitet har kraftigt utvecklats på UPS dom senaste 5 åren. Riello UPS-system styrs, kontrolleras och övervakas av microprocessorer som medför hög driftsäkerhet. Riello UPS ligger längst fram på marknaden gällande laddning och övervakning av batterier som medför optimal livslängd och reservtid.

Våra fabriker samlar löpande information från marknaden om händelser och fel. Komponentleverantörerna har även en kvalitetsuppföljning och denna samlade information ger oss löpande uppdateringar i form av enklare tips till direkta uppmaningar till modifiering, programvaruppdateringar eller byte av kretskort/komponenter för att hela tiden optimera driftsäkerheten på levererade UPS-system och erhålla senaste funktionalitet.

 
     
 
Serviceavtal
 
 

 

Serviceavtal
Eurotech har egna fabriksutbildade serviceingenjörer som ansvarar för tekniska frågor, service och reparationer. Vid leverans av UPS erbjuder vi kontinuerlig genomgång av systemet och vi har idag tecknat serviceavtal med ca 90% av levererade UPS-system hos bl a kommuner, landsting/sjukvård, bredband, energiverk handel och tillverkningsindustrin.

Preventiv service
Preventiv service en gång per år ingår vid tecknande av serviceavtal. Det krävs mycket god kunskap om systemets detaljuppbyggnad, samt vetskapen om uppdateringar och uppgraderingar som fabriken löpande informerar oss om som generalagent. I samband med den årliga servicen går vi igenom UPS och handhavande/instruktioner efter önskemål från kunden.

Övervakning
I serviceavtalet ingår övervakning av UPS och vi loggar regelbundet händelser för att erhålla optimal driftsäkerhet. Om något inte är som det ska överförs larmet till Eurotech övervakningssystem via modem eller nätverk. Felmeddelandet analyseras för att därefter åtgärda/justera remote eller utföra lämplig åtgärd på plats. Kontroll och felsökning kan även göras från vår vår övervakningdator.

 
     
 
svensk.gif (1792 bytes)
Denna symbol garanterar att Eurotech AB erbjuder svensk support. Vi vet att det är en viktig och uppskatttad del  av vårt totala serviceåttagande.
   
Eurotech AB Tel 08 - 473 08 80
Om Eurotech Nyhetsbrev
Översikt UPS Kommunikation/Tillbehör Programvara
UPSService SW support Utbildning och driftsättning Batteribyte
Svenska